torstai 12. marraskuuta 2015

Keskiviikko-torstai

Kolmas päivä Kreikassa sujui yhtä mukavasti kuin edelliset. Aamupäivällä olimme muutaman tunnin kreikkalaisten tavallisilla oppitunneilla mm. matematiikan ja englannin tunneilla. Englannin tunneilla huomasimme että oppilaat olivat paljon matalemmalla taitotasolla kuin heidän ikätoverinsa Suomessa.        
         Tavallisten oppituntien lisäksi oli meillä keskusteluja pienryhmissä, joissa jokaisessa oli oppilaita sekä suomalaisista että kreikkalaisista ja puolalaisesta kouluista. Ryhmissä keskustelimme maittemme eroavaisuuksista nuorten elämässä ja kouluissa. Esille tuli esimerkiksi, että Kreikassa on nuorten vaikeaa saada kesätöitä ja Puolassa ja se ei ole kovin yleistä. 


         Koulun jälkeen menimme porukalla rannalle katsomaan Välimerta ja satamaa. Meitä varoitettiin veden kylmyydestä, mutta todellisuudessa se oli paljon lämpimämpää kuin Itämeri kesällä. Rannalla ympäri kävellessämme syntyi vielä paljon lisää keskustelua koulujemme eroavaisuuksista, ja muun muassa opkh-huone oli täällä yleinen hämmästyksen ja ihailun kohde.
         Torstaina eli tänään olemme olleet yhteydessä myös muihin kouluihin Italiasta ja Ranskasta. Tekniset ongelmat päihitettyämme pääsimme juttelemaan ranskalaisten ja italialaisten kanssa Skypen välityksellä. Kokouksen tuloksena saimme valittua projektillemme logon (ranskalainen koulu voitti), sekä moton: "Entrepreneurship in our school, Take it easy, it is cool!" Ryhmätyöskentelyä jatkettiin ja loputkin videot katsottiin. Illaksi olemme suunnitelleet menevämme ravintolaan syömään.
Sitä ennen tytöillä on kuitenkin muuta puuhaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, otamme mielellämme vastaan kysymyksiä ja kommentteja. Ne tulevat kuitenkin ennen julkaisua meille tarkistettaviksi. Laitathan mukaan oman nimesi, jotta tiedämme, keneltä terveiset tulevat.