sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Loppuviikko Ateenassa


Torstai-iltana vietimme aikaa Stars Nails -kynsistudiossa ennen kuin lähdimme kaikki yhdessä, puolalaiset, suomalaiset ja kreikkalaiset paikallisen tytön luo viettämään iltaa. Ilta sujui mukavasti musiikin tahdissa tanssahdellen, syöden ja juoden (limpparia), kaikilla oli hauskaa!
   Perjantai-aamuna kokoonnuimme koululla ja siitä lähdimme yhdessä arkeologiseen museoon katselemaan antiikin kreikan ihmeitä. Museovierailu oli erittäin kiinnostava ja opettavainen. Museon jälkeen lähdimme tsekkaamaan parlamenttitalolle vartijoiden vaihdon, jonka kyllä ilmeisesti missasimme. Näimme kuitenkin vartijoiden "tossukkatanssin" ja sulavalinjaisia puluja.    Palasimme jonkin ajan kuluttua takaisin koululle jossa tapasimme hostimme. Koululta lähdimme syömään koteihimme kreikkalaiseen tapaan kreikkalaista ruokaa. Lounaan ja erittäin pitkän säätämisen ja vääntämisen (kreikkalaiseen tapaan) jälkeen pääsimme vihdoin ja viimein lähtemään shoppailemaan, jota olimme koko reissun ajan odotelleet. Kauppakeskus oli ihan semi jees ja paljon liikkeitä joita Suomen perähikiällä ei tunneta. 

  Takaisin kotona olimme klo. 1830, jäähyväispippaloiden alkamisajan piti olla klo. 1900, mutta kreikkalaiseen tapaan porukka saapui paikalle tuntia myöhemmin. Juhlissa oli kuitenkin erittäin hauskaa, ruokatarjoilut olivat 6/5, tarjolla oli mm. moussakaa, pastitsiota ja muita perinteisiä ruokalajeja, todella hyvää!! Ilta jatkui jammaillen live-musiikin tahtiin, sillä paikalla oli rock n' roll bändi ja myöhemmin musiikista huolehti DJ, meno oli parempi kuin Suomessa ikinä. Kaikki tanssivat ja hauskaa oli!


   Lauantai-aamu oli melkoisen rankka, sillä lähtö oli jo klo. 0800. Saimme kuitenkin reilusti muistoja ja myös paljon kotiin viemisiä, luultavasti kaikilla on laukut täynnä oliiviöljyä ja muuta kreikkalaista kamaa. Kaiken kaikkiaan reissu oli uskomaton ja opettavainen!!

Kirjoitti Juliana ja Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, otamme mielellämme vastaan kysymyksiä ja kommentteja. Ne tulevat kuitenkin ennen julkaisua meille tarkistettaviksi. Laitathan mukaan oman nimesi, jotta tiedämme, keneltä terveiset tulevat.