keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Uusi EU-hanke on alkanut Liedon lukiossa!

Entrepreneurship in secondary schools on EU:n Erasmus+ -ohjelman KA2-hanke, jota koordinoi Liedon lukio. Muut yhteistyökumppanit ovat toisen asteen oppilaitoksia Marseillessa, Ateenassa, Parmassa, Burjassotissa ja Bielsko-Bialassa.
Hankehakemus tehtiin yhteistyössä keväällä 2015 ja tieto hyväksymisestä tuli kesän aikana. Hanke on kolmivuotinen ja budjetti yhteensä noin 240 000€. Tuolla rahalla muun toiminnan lisäksi liikutamme 110 nuorta Euroopassa.
Hankkeen teemat ovat nuorison kohtaamat haasteet tulevaisuuden suunnittelussa, opiskelu-, harjoittelu-, vapaaehtoistyö ja työmahdollisuudet Euroopassa sekä EU:n nuorille tähän toimintaan antama tuki ja rahoitus. Hankkeessa tehdään erimuotoisia ansioluetteloita englanniksi, käytetään verkkokokouksia ja -haastatteluita, esitellään oman maan käytäntöjä partnerikoulujen opiskelijoille ja ennen kaikkea haetaan kokemuksia, varmuutta ja rohkeutta kansainväliseen toimintaan. Hankkeen punaisena lankana ja läpäisyteemana on sisäinen yrittäjyys.
Opettajat ovat jo pitäneet ensimmäisen suunnittelukokouksensa Liedossa lokakuun alussa.


Nykyaikaiset tilamme, moderni teknologiamme, ympäristön siisteys ja vehreys sekä varsinkin rauhallinen ja miellyttävä ilmapiiri sekä opettajien ja opiskelijoiden välittömyys saivat kovasti ihastelua osakseen. Ihan terveellistä on joskus nähdä oma ympäristönsäkin ulkopuolisten silmin, jaksaa sitten taas olla kiitollinen siitä, mitä on. Kuten ranskalainen opettaja totesi: It must be a real pleasure to study and teach in such an environment!

Lehteenkin pääsimme, tässä linkki Turun Tienoon hankkeestamme tekemään juttuun:

http://turuntienoo.fi/index.php/uutiset/etusivun-nostot/2092

Nyt on hankkeessa meneillään jännittävät ajat. Aiheesta jatkavat opiskelijat lähipäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, otamme mielellämme vastaan kysymyksiä ja kommentteja. Ne tulevat kuitenkin ennen julkaisua meille tarkistettaviksi. Laitathan mukaan oman nimesi, jotta tiedämme, keneltä terveiset tulevat.