torstai 21. tammikuuta 2016

Ensimmäiset päivät Puolassa

Hello!

Ensimmäisenä päivänä saavuttuamme Puolan Bielsko-Bialaan tutuistuimme perheisiin ja menimme aikaisin nukkumaan, koska takana oli pitkä mutta onnistunut matkustuspäivä.Toisena päivänä menimme koululle kello 10 ja koululla oli tervetulotapahtumatilaisuus, missä näimme myös ensimmäistä kertaa kaikki Erasmus-oppilaat. Tapahtumassa oli puheita ja puolalaisia tanssiesityksiä. Koululta lähdimme kohti kaupungintaloa samalla pysähtyen paikallisten nähtävyyksien luona. Tuolloin jo huomasimme ettei kylmyyttä päästy paljoa pakoon kun lähdimme Suomesta. Kaupungintalolla saimme juttuja liittyen Bielsko-Bialaan ja muuta tietoa kaupungista.


 Kaupungintalon jälkeen jatkoimme kävelyä pizzapaikkaan, missä pizza oli todella maukasta. Illalla olimme vielä keilaamassa, mikä oli todella hauskaa, koska porukka alkoi rentoutua.

Tiistaina Anni ja Jani olivat paikallisella radioasemalla vastaamassa joihinkin kysymyksiin.  Jonna ja Hennariina olivat ensimmäistä kertaa paikallisella äidinkielentunnilla. Meininki tunnilla oli yllättävän rauhallinen, ei yhtään sellainen mitä muut oppilaat kuvailivat kreikkalaista oppituntia. Sen jälkeen meillä oli pitkä oppitunti vapaaehtoistyöstä, minkä lomassa oli paljon tutustumisen leikkejä. Illalla pelailimme lentopalloa. Porukka täällä vaikuttaa olevan täynnä täysin erilaisia ihmisiä, jotka silti tulevat hyvin toimeen kaikkien kanssa.

Keskiviikkona oli ensimmäinen retki suolakaivoksille. Kaivos oli kiinnostava ja kaunis, sieltä tarttui mukaan paljon kivoja kuvia. Matka jatkui 180 kirkon kaupunkiin Krakovaan. Ensin kävimme vanhassa kuninkaanlinnassa, mikä oli iso ja kaunis (tosi iso jos verrataan Turun linnaan...) Kävelimme pitkin vanhaa kaupunkia ja katselimme monia kirkkoja ympärillämme.
 Nautimme myös suklaisia herkkuja kaupungin kuuluisimmassa suklaakahvilassa.Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, otamme mielellämme vastaan kysymyksiä ja kommentteja. Ne tulevat kuitenkin ennen julkaisua meille tarkistettaviksi. Laitathan mukaan oman nimesi, jotta tiedämme, keneltä terveiset tulevat.