keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Arkisempia touhuja

Maanantaina alkoi "arki", koska heräsimme kaikki aikaisin ja menimme kouluun puoli kahdeksaksi. Maanantaina alkoi siis oppitunneilla käynti. Saimme kaikki lukujärjestyksen, minkä mukaan toimia ja mennä oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Käymme ainakin matematiikan, englannin, kulttuuritieteen ja muiden kielten tunneilla. Maanantaina olimme yhdessä ainakin kulttuurin tunnilla, missä oppilaat pitivät esitelmää modernista taiteesta. Saimme siitä havainnollistavan esimerkinkin pojasta käärittynä wc-paperiin. Oppilaat hoitivat opettamisen sillä olemme huomanneet, että monien opettajien ja myös muiden aikuisten englannin puhuminen ja osaaminen ei ole hyvää. Tämän vuoksi oppilaat kääntävät usein opettajien sanomisia, koska oppilaat sen sijaan ovat jopa etevämpiä kuin suomalaiset tai ainakin puhuvat rohkeammin.
Maanantai-ilta kului joillain kotonaan joillain lentopalloharjoituksissa ja jollain muuten vain host-kavereiden seurassa.
Tiistaina koulupäivä oli samaan tapaan aikaisesta aamusta iltapäivään. Olimme ensimmäistä kertaa liikuntatunnilla. Liikunta "sali" oli todella pieni, se oli kuin mikä muukin luokkahuone. Mahdollisuuksia erilaisiin lajeihin ei varmasti ole paljon, mutta telinevoimistelu sujui hyvin.
Koulun jälkeen minä ja Jani menimme vapaaehtoisena työntekoon kahden koulun vapaaehtoistyöntekijäoppilaan kanssa. Menimme paikalliselle iäkkäälle yksinäiselle miehelle pitämään seuraa ja siivoamaan vähän paikkoja. Ensin kuitenkin katselimme kuulemma Bielsko-Bialan hienointa maisemaa kaupungin korkeimmalta paikalta, mikä oli nimittäin tämän miehen ikkunat ja parveke. Sitten imuroimme ja pyyhimme astioita. Tuntui mukavalta tehdä jotain itselle niin pientä mutta toiselle isoa ja piristävää.
Keskiviikkona koulussa olimme tunneilla ja kirjastossa. Kirjastotaukoja meillä on joka päivä, milloin voimme istua kirjastossa ja tehdä omia juttujamme. Illalla olimme porukalla paikallisessa megazonessa eli "lasersodassa". Se oli mukavaa vaihtelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, otamme mielellämme vastaan kysymyksiä ja kommentteja. Ne tulevat kuitenkin ennen julkaisua meille tarkistettaviksi. Laitathan mukaan oman nimesi, jotta tiedämme, keneltä terveiset tulevat.