keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Viimeinen viikko Puolassa
Viimeinen viikko lähti käyntiin koululla. Täällä koulu alkaa siis normaalisti 7.30, joten alkaa tulla vähän ikävä niitä 8.30 aamuja. Maanantaina kahdella viimeisellä tunnilla menimme katselemaan National Geographicista tulleen miehen esitelmää Perun matkasta. Esitelmän tarkoitus oli näyttää millaisissa oloissa ihmiset asuvat, kuinka suuria eroja köyhien ja rikkaiden välillä on ja kuinka vähällä jotkut ihmiset pärjäävät. Maanantaina koulun jälkeen lähdimme kukin omille teilleen.

       Tiistaina koulu alkoi haastattelulla jota olimme kuuntelemassa, vaikkakin haastateltava puhui vain puolaa eikä kukaan kääntänyt haastattelua englanniksi. Ensimmäisen tunnin jälkeen koulu jatkui normaalina klo 12 asti. Meidän host-kaverimme jäivät kouluun, kun me lähdimme välipalaa syötyämme Bielsko-Bialan linnassa sijaitsevaan museoon. Museossa meille kerrottiin linnan historiasta ja eri aikakausien taiteesta. Kanssamme mukaan tuli vanhempia oppilaita koulusta. Ennen linnaan menoa kävelimme kaupungilla. Museokierroksen jälkeen, meillä oli vapaa aikaa ja menimme kaikki ostoskeskukseen. Illemmalla host-kaverimme hakivat meidät omiin koteihimme.
 
Keskiviikkona oli vuorossa taas normaali koulupäivä. Aamu alkoi yrittäjyystunneilla, jossa pelasimme peliä. Pelin tarkoitus oli kerätä rahaa myymällä itse tekemiä tarvikkeita. Meillä on joka päivä koulussa vapaa-aikaa jolloin emme osallistu tunneille. Tämän vapaa-ajan olemme yleensä käyttäneet ruokataukona, sillä täällä koulussa ei ole varsinaista ruokataukoa, vaan oppilaat syövät eväitänsä välitunneilla vähän kerrallaan. Täällä koulussa ruokalan sijasta on kanttiini, josta voi halutessaan ostaa päivän aikana voileipää, tai vaikka mehua jos jano yllättää. Olemme harjoitelleet koko viikon puolankielistä laulua luokkamme kanssa, sillä olemme menossa vahvistamaan luokkaa laulukilpailuun joka pidetään perjantaina. Koulu täällä Puolassa on ollut todella rentoa ja aika on kulunut todella nopeasti. Nyt on jo viimeisen viikon puoliväli ja ennenkuin huomaakaan on jo aika lähteä takaisin Suomeen.
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, otamme mielellämme vastaan kysymyksiä ja kommentteja. Ne tulevat kuitenkin ennen julkaisua meille tarkistettaviksi. Laitathan mukaan oman nimesi, jotta tiedämme, keneltä terveiset tulevat.