keskiviikko 8. marraskuuta 2017


Erasmus+ -matka Italiaan Minä Emilia ja Eliina osallistumme Erasmus+ hankkeeseen. Olemme Italiassa, Parmassa neljä viikkoa vaihdossa. 

5.11 
Lähdimme Ninan ja Eliinan kanssa Turun lentokentältä kohti Helsinkiä ja sieltä taas Milanoon. Milanon lentokentällä meinasi tulla hieman kiire, koska jouduimme odottamaan laukkuja aika kauan ja juna Milanon keskustaan oli lähdössä. Ehdimme junaan onneksi viimeisellä minuutilla. Milanon keskustasta jatkoimme junalla vielä reilun tunnin Parmaan, jossa host-perheemme oli vastassa. Kello oli aika paljon kun saavumme kotiin, joten menimme miltein heti nukkumaan. 


                     
                        Turun lentokentällä odottamassa lentoa kohti Helsinkiä 

6.11 
Heräsimme kuudelta kouluunkoska koulu alkaa täällä joka päivä maanantaista lauantaihin kello 7.55 ja koulu loppuu joka päivä 13.15 paitsi kun meillä on iltapäivä aktiviteetteja niin koulumme loppuu kello 16. Tapasin ennen kouluun menoa hostini kanssa Eliinan ja tämän hostin  kahvilassa, jossa söimme aamupalan. Ensimmäisenä koulupäivänä meillä oli liikuntaa, atk:ta ja yhdellä tunnilla harjoittelimme Euroopan historiaaLiikunnassa tutustuimme luokkalaisiimme erilaisilla peleillä ja lopuksi pelasimme hieman lentopalloa. Koulu päivän jälkeen neljä puolalaista oppilasta pääsi perille ja tapasimme heidät kahvilassa.  

7.11  
Koulu alkoi taas 7.55 ja meillä oli aamulla kolme tuntia englantia eri luokkien kanssa, joiden jälkeen meillä oli pitkä tauko joka kesti 15 minuuttia jolloin syömme hieman eväitä. Kaksi seuraavaa tuntia oli lakia, teimme siellä samoja Eurooppaan liittyviä tehtäviä kuin edellisenä päivänäkin. Jonka jälkeen olimme taas englannin tunnilla. Kun viralliset tunnit olivat loppuneet niin jäimme vielä kouluun valokuvauskurssille, jossa opettaja näytti meille hänen ottamiaan kuvia ympäri maailmaa ja meidän piti arvata mistä maasta kuva on otettu. Iltapäivällä menimme kotiin, koska satoi niin ei olisi ollut kiva kierrellä kaupungilla. Katsoin illalla hostini kanssa elokuvaa ja söimme perinteistä italialaista lasangea 


                                                    Englannin tunnilla

8.11 
Aamulla koulussa meillä oli taas lakia, jonka jälkeen menimme maantiedon tunnille. Maantiedon tunnilla saimme esitellä suomea ja näyttää valokuvia sieltä. Myös puolalaiset ja italialaiset esittelivät maansa. Kolmantena tuntina meillä oli englantia, jonka opettajana toimi irlantilainen opettaja. Englannin tunnilla käsittelimme Britannian hallitus systeemiä. Viimeiset kolme tuntia olimme matikan tunnilla. Yhdellä puolalaisista pojista oli tänään syntymäpäivä joten menimme illalla juhlistamaan sitä kahvilaan. Tänään oli myös ensimmäinen päivä jolloin ei satanut vettä, joten näimme Parmaa vähän paremmin.  


                                     Kuvassa olemme Garibaldi Squarella Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, otamme mielellämme vastaan kysymyksiä ja kommentteja. Ne tulevat kuitenkin ennen julkaisua meille tarkistettaviksi. Laitathan mukaan oman nimesi, jotta tiedämme, keneltä terveiset tulevat.