keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Toinen viikko Italiassa

12.11 

Sunnuntai oli ensimmäinen vapaapäivämme. Lähdin host-perheeni ja hänen sukunsa kanssa lounaalle paikalliseen ravintolaan, jossa juhlistimme hostini tädin raskautta. Tuli huomattua että ruokailu kulttuuri on aika erilainen kuin suomessa. Ensin söimme eri kinkkuja ja leipää, jonka jälkeen eteeni tuotiin pastalautanen joka olisi hyvin voinut olla pääruoka, mutta se ei ollut koska sen jälkeen tuotiin lihaa ja perunoita ja lopuksi vielä jälkiruokaa. Loppuilta meninikin yhdessä leffaa katsoessa.  

13.11 

Aamulla hosteillamme oli ekonomian tunti, jolloin saimme tehdä omia juttujamme. Jonka jälkeen olikin liikunnan aika. Pelasimme koko tunnin lentopalloa. Liikunnan jälkeen meillä oli lakia ja käsittelimme vieläkin Eurooppaan liittyviä asioita. Sitten olikin 15min tauon paikka. Seuraavaksi pääsimme irlantilaisen Liamin englannin tunnille. Lopuksi meillä oli vielä IT-tunti. Koulupäivän jälkeen meillä oli vielä klo.14-16 Liamin kanssa jutustelua ja pientä kilpailua. Koulupäivän jälkeen tulimme suoraan kotiin, koska ulkona satoi vettä. Illalla katsoimme vielä hostini kanssa leffaa yhdessä ja söimme hänen isoäidin hyvää tekemää ruokaa.  

14.11 

Aamu alkoi kahdella englannin tunnilla, jossa käsittelimme ensimmäistä konditionaalia. Niiden jälkeen pääsimme yhdeksi tunniksi tekemään kirjastoon omia juttuja. Sitten olikin taas vuorossa tauko, jossa söimme hieman eväitä. Tauon jälkeen meillä oli kaksi tuntia lakia. Viimeisenä tuntina menimme vain juttelemaan italialaisen opettajan kanssa kuulumisia. Tämän päivän iltapäivä aktiviteetti oli lentopallo. Koulun jälkeen menin mukaan hostini ajotunnille.


15.11

Aamulla kouluun lähtiessä ilma oli todella kylmä oli vain 0 astetta lämmintä. Aamu alkoi pienellä testillä, niistä Euroopan asioista joita olimme viime viikolla käsitelleet. Jonka jälkeen oli maantietoa, sillä me nimesimme Euroopan valtioita. Englanti oli kolmas tuntimme ja siellä puhuimme Dorian Greysta. Tauon jälkeen meillä olikin vuorossa matikkaa josta emme paljoa ymmärtäneetkään. Viimeisenä tuntina saimme tehdä omia juttujamme. Koulun jälkeen minä ja Eliina lähdimme yhdessä puolalaisten oppilaiden kanssa lounaalle. Lounaan jälkeen lähdimme Eliinan kanssa kiertelemään Parman keskustaa. Välillä meillä ei ollut mitään hajua missä olimme mutta se ei haitannut, koska aikaa oli ja se oli samalla hyvä tapa nähdä parmaa. Illalla menimme molemmat kotiin ja sen jälkeen katsoimme vain leffaan hostini kanssa.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, otamme mielellämme vastaan kysymyksiä ja kommentteja. Ne tulevat kuitenkin ennen julkaisua meille tarkistettaviksi. Laitathan mukaan oman nimesi, jotta tiedämme, keneltä terveiset tulevat.